«Το περιστατικό στην Κω αναδεικνύει τις εγκληματικές αμέλεια της ΝΔ για την Υγεία στα νησιά»

Το πρόσφατο περιστατικό του θανάτου της γυναίκας στην Κω σε καρότσα φορτηγού φέρνει για μια ακόμα φορά στην επιφάνεια τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ για τις πολιτικές  της στο χώρο της Υγείας.

Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ περιορίζει αναγκαστικά τη λειτουργία σε μόνο ένα ασθενοφόρο ανά βάρδια για ολόκληρο το νησί, όπως ακριβώς συμβαίνει και στη Χίο, κάτι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα τραγικά αυτά αποτελέσματα.

Παράλληλα, η επιλογή της κυβέρνησης να χρησιμοποιεί ευκαιριακά ιδιωτικά ασθενοφόρα, πρακτική που ακολουθεί και στο νησί μας, αποδείχθηκε άχρηστη και χρήσιμη μόνο για τα ιδιωτικά συμφέροντα.

Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άμεσες προσλήψεις στο ΕΣΥ, με ειδικά κίνητρα για τις νησιωτικές περιοχές, είναι η μόνη διέξοδος για την ανάταξη του Δημόσιου συστήματος Υγείας και στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους πολίτες των νησιών μας.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή