Συνάντηση Α. Μιχαηλίδη με Δ.Σ. Ιατρικού Συλλόγου Χίου: Στο επίκεντρο νομοσχέδιο ΕΣΥ & υποστελέχωση δομών Χίου

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε χθες με το νέο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Χίου. Συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους γιατρούς του νησιού, καθώς και τα ζητήματα υποστελέχωσης κρίσιμων μονάδων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του νομού.

Επίσης, συζητήθηκε το κρίσιμο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση και που οδηγεί στην αποθεμελίωση του ΕΣΥ. Τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασαν την καθολική αντίδραση των γιατρών σε κομβικές αλλαγές που επιδιώκει να επιφέρει το νομοσχέδιο στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Τονίστηκε, επίσης, από πλευράς τους το απαράδεκτο της συνεχιζόμενης ανεπάρκειας του ΕΚΑΒ να στελεχώσει και να λειτουργήσει κανονικές βάρδιες που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Ο Α. Μιχαηλίδης από την πλευρά του δεσμεύτηκε αυτονόητα για την προώθηση των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Υγεία στη Χίο στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών καθηκόντων του. Παράλληλα, εξέφρασε τη ρητή και κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΝΔ, η οποία εμμένει στην πριμοδότηση των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο χώρο της Υγείας και κωφεύει στο αίτημα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για πρόσθετη χρηματοδότηση και ανασυγκρότηση του δημόσιου τομέα της Υγείας. Επεσήμανε, επίσης, ότι με το νομοσχέδιο παραπέμπονται στις καλένδες τα κίνητρα προσέλκυσης ιατρών σε άγονες και νησιωτικές περιοχές.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή