Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του Α. Μιχαηλίδη για φαινόμενα κακοδιοίκησης στο Νοσοκομείο Χίου

Συζητήθηκε στη Βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με τα φαινόμενα κακοδιοίκησης που καταγγέλλονται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο Χίου. Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε η Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα.

Το πρώτο ζήτημα που έθεσε ο Α. Μιχαηλίδης αφορά τον τερματισμό των ατομικών συμβάσεων των εργαζόμενων στον τομέα της καθαριότητας του Νοσοκομείου και την ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας του νοσοκομείου σε ιδιώτη. Πέραν του αντεργατικού πολιτικού περιεχομένου της απόφασης αυτής της Διοίκησης του Νοσοκομείου, απολύτως εντός της κυβερνητικής γραμμής, η διαδικασία ανάδειξης του αναδόχου βρίθει προβλημάτων και παρατυπιών, όπως από καιρό καταγγέλλεται και τώρα φαίνεται να επιβεβαιώνεται: πολύ πρόσφατα, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών ακύρωσε την απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου, ενώ ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Χίου έχει διατάξει προδικαστική έρευνα για τα ζήτημα του διαγωνισμού ανάθεσης των υπηρεσιών καθαριότητας.

Ένα δεύτερο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο Α. Μιχαηλίδης είναι οι προβληματικές διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου σε διάφορες περιπτώσεις επιλογής για θέσεις ευθύνης, με πιο χαρακτηριστική την αυθαίρετη απόφαση για ορισμό ως νέου αναπληρωτή στη Νοσηλευτική Υπηρεσία ατόμου που δεν πληροί τα νόμιμα κριτήρια. Η απόφαση αυτή έχει και χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης, καθώς δεν επιλέχθηκαν άλλοι εργαζόμενοι που πληρούν τα ουσιαστικά και τυπικά κριτήρια, αλλά έχουν ενεργή συνδικαλιστική δράση, ενώ ταυτόχρονα η Διοικήτρια του Νοσοκομείου δεν δίστασε να αποστείλει εξώδικο σε μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ για κριτική που της άσκησαν επ’ αυτού του θέματος.

Το τρίτο ζήτημα που έθιξε κατά τη δευτερολογία του ο βουλευτής είναι η κατάθεση αγωγής της Διοικήτριας του νοσοκομείου προς τοπικό μέσο ενημέρωσης της Χίου (ιστοσελίδα «Αστραπάρης»), αιτούμενη μάλιστα αποζημίωση με υψηλό ποσό, λόγω της συστηματικής κριτικής που της έχει ασκηθεί για τα πεπραγμένα της. Ο Α. Μιχαηλίδης επισήμανε πως ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει τη ρητή αντίδραση της ΕΣΗΕΑ.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός, δυστυχώς, δεν απάντησε επί της ουσίας για το ποια είναι η στάση του Υπουργείου σε όσα καταγγέλλονται για την ορθότητα των διαδικασιών που έχει ακολουθήσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Χίου σε πλείστα θέματα, πέραν από κάποιες διευκρινήσεις σε ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας. Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε «χλιαρή» ως προς τις επιλογές και το ύφος του διοικείν στο Νοσοκομείου Χίου, μη αποδοκιμάζοντας, αλλά και μην υποστηρίζοντας τις αποφάσεις αυτές.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή