Στη Βουλή θέματα των Γενικών Αρχείων του Κράτους και των εθελοντών πυροσβεστών της Σάμου από τον Α. Μιχαηλίδη

Ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης έθεσε προς τους αρμόδιους Υπουργούς ζητήματα που αφορούν τη Σάμο, όπως είχε δεσμευτεί κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί.

Συγκεκριμένα, κατέθεσε ερώτηση προς την Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, την οποία υπέγραψαν 15 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με το κτίριο των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) στη Σάμο. Με πρωτοβουλία του ίδιου είχε κατατεθεί ερώτηση για τις ανάγκες συντήρησης του κτιρίου και το 2020, τρεις μόλις μέρες πριν τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νησί. Η Υπουργός ουδέποτε απάντησε στην ερώτηση αυτή, παρά το ότι οι φθορές του κτιρίου επιδεινώθηκαν λόγω του σεισμού. Με τη νεότερη ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνουν τους κινδύνους που συνεπάγονται για το πολύτιμο αρχειακό υλικό των ΓΑΚ Σάμου τα προβλήματα του διατηρητέου κτιρίου που τα στεγάζει, ενώ ρωτούν γιατί καθυστερεί από την Υπουργό η έγκριση της μελέτης που περιγράφει τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης.

Επιπλέον, ο Α. Μιχαηλίδης κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας επιστολή 28 συλλόγων και ομάδων εθελοντών πυροσβεστών από τη Σάμο, με την οποία εκθέτουν σοβαρά προβλήματα ως προς την πιστοποίησή τους και εν γένει καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νομικού πλαισίου για τις εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας που η ίδια η κυβέρνηση ψήφισε.

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή