Ν. Σαντορινιός – Α. Μιχαηλίδης: «Τραγική η κατάσταση στον χώρo της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης. Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών του κλάδου»

Χαιρετίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις  των εκπαιδευτικών Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και θεωρούμε τα αιτήματά τους απόλυτα δίκαια. Θεωρούμε απαράδεκτη και περιφρονητική τη στάση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απέναντι στη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση συνολικά.

Παρά τις μεγαλόστομες διακηρύξεις για αναβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και τις εξαγγελίες του κ. Πλακιωτάκη για συνολική νομοθετική πρωτοβουλία για τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση, η κατάσταση στον χώρο παραμένει τραγική. Οι ΑΕΝ υπολειτουργούν με σοβαρή περιστολή του εκπαιδευτικού έργου (συρρίκνωση ωραρίου κατά 40% ), ενώ τα ΚΕΣΕΝ έχουν κηρύξει στην ουσία αναστολή εργασιών. Την ίδια ώρα ο ιδιωτικός τομέας, εκμεταλλευόμενος τις αδυναμίες του δημόσιου συστήματος που τεχνηέντως συντηρεί η κυβέρνηση, ανδρώνεται αποκομίζοντας σοβαρά υπερκέρδη.

Η  Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση απαιτεί άμεση και ουσιαστική στήριξη. Προκηρύξεις θέσεων μονίμου προσωπικού, αναβάθμιση του εκπαιδευτικού προγράμματος και του εξοπλισμού των Ακαδημιών και άμεση στελέχωση των ΚΕΣΕΝ. Στο Νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το Υπουργείο στη Βουλή και ενώ έχουν περιληφθεί πολλές διατάξεις άσχετες με τον κύριο κορμό του Νομοσχεδίου, καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.

Δεσμευόμαστε ότι αυτή θα αποτελεί βασική προτεραιότητα στη νέα διακυβέρνηση της χώρας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή