«Να τελειώνουμε με τα ψεύδη και τις σιωπές του κ. Μηταράκη στο προσφυγικό»

Τρανή απόδειξη ότι το αίσθημα παντοδυναμίας συνοδεύεται από αλαζονεία και ασύστολη ψευδολογία ήταν η χθεσινή τοποθέτηση του κ. Μηταράκη.

Θα επανέλθουμε σε όσα ψεύδη είπε για τους φόρους, εστιάζοντας επί του παρόντος στο προσφυγικό.

Καταρχάς, αφού ο κ. Μηταράκης εμμονικά αναφέρεται στους αριθμούς των προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στα νησιά, ας έχει και το θάρρος να απαντήσει στο βασικό:

Γιατί οι αφίξεις το πρώτο πεντάμηνο του 2023 είναι υπερδιπλάσιες από το αντίστοιχο διάστημα του 2022;

Δεν φυλάσσονται τα σύνορα φέτος, σε αντίθεση με πέρυσι;

Και αφού θεωρεί τόσο προβληματική τη θέση μας για την Τουρκία και προτάσσει την ανάγκη να επιστρέφονται οι αιτούντες άσυλο εκεί, ας μας απαντήσει και ένα δεύτερο βασικό ερώτημα:

Πόσες αναγκαστικές επιστροφές έχουν πραγματοποιηθεί επί των ημερών του στην Τουρκία;

Μήπως ούτε μία, επειδή η Τουρκία δεν τους δέχεται;

Μήπως αυτό αποδεικνύει ότι στο προσφυγικό-μεταναστευτικό παίζουν κρίσιμο ρόλο εξωτερικοί παράγοντες, και όχι μόνο η εκάστοτε πολιτική της Ελλάδας;

Εξωγενείς παράγοντες που όταν η ΝΔ μιλάει για την ακρίβεια ή την πανδημία φροντίζει να υπενθυμίζει διαρκώς, αλλά ξεχνάει όταν η συζήτηση πάει στο προσφυγικό.

Και για να τελειώνουμε με τα ψεύδη και τις επιλεκτικές σιωπές του κ. Μηταράκη:

Οι χαμηλές ροές, λόγω διεθνών συγκυριών, μπορεί να καθιστούν αποτελεσματική την πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ και ο χρήσιμος πρόθυμος κ. Μηταράκης στα μάτια μερίδας πολιτών.

Ακριβώς αυτή η πολιτική, όμως, όταν κάποια στιγμή αυξηθούν οι ροές θα αποδειχτεί εξαιρετικά κοντόφθαλμη. Και τα νησιά θα είναι τα πρώτα που υποστούν τις συνέπειές της.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή