«Με τη λογική και το συναίσθημα, ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στη Χίο ως ανάχωμα σε μια αχαλίνωτη ΝΔ»

Μετά από μια μακρά προεκλογική περίοδο, όσα ήταν να ειπωθούν σχετικά με προγράμματα, προτεραιότητες και σχέδια έχουν ειπωθεί.

Οι πολίτες που νιώθουν ότι χρειάζονται να τα σταθμίσουν αυτά προκειμένου να αποφασίσουν για την ψήφο τους, έχουν λάβει όλη τη διαθέσιμη πληροφόρηση.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου, αλλά και προσωπικά ως υποψήφιος βουλευτής, έχουμε εκφράσει με ευθύτητα, με αυτά τα μέσα που διαθέτουμε, τις θέσεις μας για τα κρίσιμα πεδία που θεωρούμε σημαντικά – την Υγεία, την Παιδεία, την Ανάπτυξη και τα έργα, τη Νησιωτική Πολιτική, τη φορολογική πολιτική, το προσφυγικό – εξειδικεύοντάς τα στα δεδομένα του νησιού μας. Για την ακρίβεια, δεν είδαμε άλλο κόμμα σε τοπικό επίπεδο να καταθέτει στο δημόσιο διάλογο με τέτοιο τρόπο τις προγραμματικές θέσεις του.

Θα ήθελα, λοιπόν, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Χίο και ως κάποιος που είχε την τιμή να εκπροσωπεί το νησί μας στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια να απευθυνθώ με πιο άμεσο τρόπο σε όλους τους πολίτες της Χίου, ιδίως δε εκείνους που τοποθετούν τον εαυτό τους στις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις.

Το αποτέλεσμά της εκλογικής μάχης της Κυριακής θα κρίνει τη θέση των προοδευτικών δυνάμεων και της Αριστεράς για το επόμενο μεγάλο διάστημα. 

Θα κρίνει, δηλαδή, την ικανότητά τους να υπερασπίζονται και να προωθούν αποτελεσματικά τις ανάγκες των εργαζόμενων, των νέων, όλων των ανθρώπων και ομάδων που νιώθουν ότι πρέπει να κοπιάσουν δυσανάλογα για να εξασφαλίσουν τα στοιχειώδη, είτε αυτά είναι υλικά αγαθά, είτε δικαιώματα, είτε απλώς η αξιοπρέπειά τους.

Γι΄ αυτό το κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ευημερία για όλους και όλες. Δηλαδή και για αυτούς που δυσκολεύονται περισσότερο, για αυτούς που χρειάζονται ένα ισχυρό, δίκαιο και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες που όλοι αυτονόητα δικαιούνται: για εκπαίδευση, για Υγεία, για κατοικία, για ασφάλεια, για κοινωνική και προσωπική ανάπτυξη.

Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω γιατί πιθανή κυριαρχία της Δεξιάς θα επιδεινώσει τη θέση αυτών των αξιών και αυτού του κόσμου που τις επικαλείται.

Ακριβώς γι’ αυτό είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να υπάρχει ένας πόλος που να σταθεί ανάχωμα στις επιδιώξεις μιας αχαλίνωτης και αλαζονικής ΝΔ.

Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσα από ένα κόμμα της ήσσονος διαφοροποίησης, που ψήφισε τα 2/3 των νομοσχεδίων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και του βεβαρημένου παρελθόντος.

Ούτε από αριστερές δυνάμεις της περιχαράκωσης, της ηθικής αυτοδικαίωσης ή, ακόμα χειρότερα, των επικοινωνιακών τεχνασμάτων.

Απαιτείται ένας πόλος ισχυρός, που να χωράει πολλούς, με τις επιμέρους διαφορές τους, αλλά να εκφράζει μετωπικά την αντιπαράθεσή τους στις επιδιώξεις, τις πρακτικές και την αισθητική της Δεξιάς.

Αυτός ο πόλος δεν μπορεί να είναι άλλος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με όποιες επιφυλάξεις μπορεί να έχουν σε επιμέρους ή περισσότερα  σημεία πολλοί και πολλές.

Ειδικά στη Χίο, με τις ιδιαιτερότητες μιας διεδρικής περιφέρειας, είναι ακόμα πιο αναγκαίο η προοδευτική και αριστερή ψήφος να μην διασπαστεί.

Όπως έχουμε πει, το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου είναι μήνυμα και μάθημα για εμάς.

Δεν μπορούμε, όμως, να αφήσουμε να εκπροσωπούν τη Χίο δύο απόλυτα ίδιοι βουλευτές, που το μόνο που τους χωρίζει είναι η προσωπική αντιπαλότητα.

Γι’ αυτούς τους λόγους σας καλώ, με τη λογική, αλλά και το συναίσθημα, να στηρίξετε το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις μεθαυριανές εκλογές.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή