Κοινή δήλωση βουλευτή & συντονίστριας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: “Οι αυξήσεις στο ρεύμα φέρνουν την υπογραφή ‘Κυριάκος Μητσοτάκης’”

Όσο και αν προσπαθεί η μονταζιέρα του Μαξίμου να κρύψει την πραγματικότητα για τις υπέρογκες αυξήσεις στους λογαριασμούς της ενέργειας, η αλήθεια είναι μία:

Η ρήτρα αναπροσαρμογής προβλεπόταν στον Κώδικα Προμήθειας  από το 2013. Όλοι γνωρίζουν ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ των γαλάζιων και χρυσοπληρωμένων παιδιών της ΝΔ εφαρμόστηκε στις 5 Αυγούστου 2021!

Όλοι, επίσης, γνωρίζουν ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ 2015 – 2019 οι λογαριασμοί ρεύματος όχι μόνο δεν αυξήθηκαν ούτε ένα ευρώ, αντίθετα, μειώθηκαν μεσοσταθμικά κατά 12% (με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ). Επίσης γνωρίζουν ότι το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τον ΦΠΑ στο ρεύμα και το αέριο από το 13 στο 6%.

Ο Κ. Μητσοτάκης αύξησε αμέσως μόλις ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας τα τιμολόγια του ρεύματος με πρόσχημα τη διάσωση της ΔΕΗ. Οι πολίτες γνωρίζουν καλά πως οι εντολές για αποκοπές ρεύματος πέφτουν βροχή:  το πρώτο τετράμηνο του 2022 έχουν φτάσει στις 140.00,την ώρα που κυβερνητικοί βουλευτές μιλούν με θράσος για «τζαμπατζήδες», για ανθρώπους και νοικοκυριά δηλαδή που έχουν μισθό ή σύνταξη χαμηλότερα από το ύψος της ρήτρας!

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, μιλώντας για αποζημίωση οικιακών καταναλωτών με 600 ευρώ, όταν με μια απλή διαίρεση του ποσού που θα διαθέσει προκύπτουν 66 ευρώ για όλο το εξάμηνο. Οι επικοινωνιακές φούσκες δεν διασώζουν αυτήν την κυβέρνηση που καταρρέει.

Καλούμε την κυβέρνηση να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να μην γίνονται διακοπές ρεύματος μέχρι να κριθεί η νομιμότητα του ληστρικού φόρου της ρήτρας αναπροσαρμογής που επέβαλε, ως ελάχιστο πρώτο ουσιαστικό μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης.

 

Ο βουλευτής Χίου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Η Συντονίστρια της Ν. Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Βάσω Μιχαλοπούλου.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή