Κοινή δήλωση Α. Μιχαηλίδη – Β. Μιχαλοπούλου για απώλεια ζωής & ελλείψεις ΕΚΑΒ στη Χίο

Ένας ακόμη συμπολίτης μας προστέθηκε στη λίστα εκείνων που έχασαν τη ζωή τους αβοήθητοι εξ αιτίας της αδυναμίας του ΕΚΑΒ να εξυπηρετήσει με επαρκή αριθμό  διασωστών τις ανάγκες του νησιού μας.

Οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη και οι «ενέργειες» του τοπικού βουλευτή κ. Μηταράκη αποδείχτηκαν πως συνιστούν  πλήρη εμπαιγμό και η απαξίωση της ζωής των κατοίκων της Χίου. Σε μία περίοδο που οι ανάγκες για υγειονομική συνδρομή έχουν αυξηθεί, λόγω της αύξησης επισκεπτών στον τόπο μας και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τα αποτελέσματα είναι τραγικά.

Οι  πολιτικές ευθύνες που έχουν οι κυβερνητικοί παράγοντες και οι παρατρεχάμενοί τους είναι βαριές. Παράλληλα θα πρέπει να διερευνηθεί το ενδεχόμενο αναζήτησης και νομικών ευθυνών των ηθικών αυτουργών ως προς την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής.

Καλούμε για μια φορά ακόμη την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στην άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του ΕΚΑΒ και των δομών υγείας στο  νησί μας.

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή