Κατάθεση ερώτησης από τον Α. Μιχαηλίδη για τις καθυστερήσεις στην ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου Χίου

Ερώτηση για τις παρατηρούμενες καθυστερήσεις και δυσκολίες που παρατηρούνται στις εργασίες ανέγερσης του νέου δικαστικού μεγάρου Χίου κατέθεσε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση απευθύνεται στους Υπουργούς Υποδομών και Δικαιοσύνης και συνυπογράφεται από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει και από πρόσφατο δημοσίευμα του τοπικού τύπου, τέσσερις μήνες πριν την παράδοση του έργου (Μάιος 2023) η ανάδοχος εταιρεία επιμήκυνε το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης της σύμβασης κατά έξι μήνες· επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εργασίες δεν θα έχουν ολοκληρωθεί το 2023. Τούτο προκύπτει και από τον ίδιο τον αργό έως σήμερα ρυθμό υλοποίησης της κατασκευής, αλλά και από τον απαιτητικό χαρακτήρα των εκκρεμών εργασιών. Επιπροσθέτως, στο κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας συντελεί και η πρόσφατη ανακοίνωση εργατικών σωματείων και παρατάξεων περί απλήρωτων εργαζομένων στην ανάδοχο εταιρεία.

Επισημαίνοντας την πολλαπλή σπουδαιότητα του δικαστικού μεγάρου, αλλά και την ίδια την προβληματική πορεία ανέγερσής του, ο Α. Μιχαηλίδης ζητά να ενημερωθεί αναλυτικά για το ποσοστό των εργασιών που έχουν υλοποιηθεί, για τις εργασίες που εκκρεμούν και το χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωσή τους, για το κατά πόσο εκτελείται ομαλά η χρηματοδότηση του έργου από τους δημόσιους πόρους, καθώς και για το αν τηρείται η εργασιακή νομοθεσία.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή