Κατάθεση Αναφοράς για επείγοντα ζητήματα της παράκτιας αλιείας

Ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η οποία συνυπογράφεται από τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκο Συρμαλένιο, για θέματα που απασχολούν έντονα τους παράκτιους αλιείς των νησιών.

Ειδικότερα, κατατέθηκαν ως Αναφορά επιστολές αλιευτικών συλλόγων της Ικαρίας και των Φούρνων με τις οποίες εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους για ζητήματα που αφορούν τους αλιείς της χώρας συνολικά. Τέτοια ζητήματα είναι η αύξηση της τιμής των καυσίμων, αλλά και η δυσκολία προμήθειας αφορολόγητου πετρελαίου που χρησιμοποιείται στην αλιεία, η μείωση των αλιευμάτων λόγω υπεραλίευσης, αλλά και της αυξημένης παρουσίας «λεσεψιανών μεταναστών», καθώς και οι καταστροφές που προκαλούνται στα αλιευτικά εργαλεία από θαλάσσια θηλαστικά.

Οι σύλλογοι των αλιέων επισημαίνουν ότι τέτοια ζητήματα, ιδιαίτερα κατά την παρούσα συγκυρία, θέτουν ευθέως πρόβλημα βιωσιμότητας των πολλών, αλλά μικρών σε μέγεθος αλιευτικών εκμεταλλεύσεων της χώρας. Ζητούν από το αρμόδιο Υπουργείο, ως εκ τούτου, τη θεσμοθέτηση συγκεκριμένων μηχανισμών μείωσης του κόστους και αποζημιώσεων για τους παράκτιους αλιείς.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή