Ερώτηση 34 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ με πρωτοβουλία Ανδρέα Μιχαηλίδη για την ανάγκη συσκευών καθαρισμού αέρα στις σχολικές αίθουσες

Ερώτηση σχετικά με την ανάγκη προμήθειας των σχολικών αιθουσών με συσκευές καθαρισμού αέρα ως μέσο μείωσης της διασποράς του covid 19 στον μαθητικό πληθυσμό κατέθεσε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση απευθύνεται προς τους Υπουργούς Υγείας και Παιδείας και συνυπογράφεται από 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ερώτηση κατατέθηκε με αφορμή την πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου για τη χρησιμότητα τέτοιων συσκευών στα σχολεία και την κατάδειξη της απουσίας του σχετικού νομοθετικού πλαισίου από πλευράς πολιτείας.

Οι βουλευτές στην ερώτησή τους επισημαίνουν ότι, σε αντίθεση με την απουσία πρωτοβουλίας της ελληνικής κυβέρνησης, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ήδη υλοποιείται η κρατική προμήθεια συσκευών καθαρισμού αέρα σε σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το πιλοτικό δημόσιο πρόγραμμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση της Κύπρου.

Υπογραμμίζουν, επίσης, την αβέβαιη εξέλιξη της πανδημίας, το γεγονός πως η παραλλαγή Όμικρον πλήττει με αυξημένη νοσηρότητα παιδιά και εφήβους, αλλά και ότι η βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών εντός των σχολικών αιθουσών θα ενισχύσει την προστασία του μαθητικού πληθυσμού όχι μόνο έναντι του covid 19, αλλά και άλλων αερογενώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων.

Καταληκτικά, ρωτούν τους αρμόδιους Υπουργούς αν έχουν εξετάσει την αποδοτικότητα των συσκευών καθαρισμού αέρα, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα όπως η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, και για το αν προτίθενται να εξασφαλίσουν πόρους και να δρομολογήσουν το συντομότερο δυνατόν τις απαραίτητες, διαφανείς διαδικασίες για την προμήθεια τέτοιων συσκευών στα σχολεία της χώρας.

 

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή