Ερώτηση με πρωτοβουλία Α. Μιχαηλίδη για τις εγγραφές και διαγραφές πλοίων στο Ελληνικό Νηολόγιο

Ακριβή στοιχεία για τα πλοία υπό ελληνική σημαία ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 23 βουλευτές και βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η προσέλκυση πλοίων στο Ελληνικό Νηολόγιο αποτελεί πάγια στόχευση των κατά καιρούς κυβερνήσεων. Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης έχει επανειλημμένα αναφερθεί το τελευταίο διάστημα στην «ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας» του εθνικού νηολογίου κατά την τελευταία διετία, αναφέροντας και συγκεκριμένα ποσοστά αύξησης των εγγραφών ποντοπόρων πλοίων.

Δεν αναφέρθηκε, όμως, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ούτε εν γένει έχουν γίνει γνωστά στοιχεία για τον αριθμό διαγραφών πλοίων από το Ελληνικό Νηολόγιο. Χωρίς αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να διαμορφωθεί σαφής εικόνα για την τελική, «καθαρή» θέση του εθνικού νηολογίου κατά τα τελευταία χρόνια.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές ζητούν από τον αρμόδιο Υπουργό να τους απαντήσει, καταθέτοντας μάλιστα αναλυτικά στοιχεία των υπηρεσιών (Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων) για τις εγγραφές και διαγραφές των πλοίων, συνολικά και ειδικές κατηγορίες αυτών, στο Ελληνικό Νηολόγιο για κάθε έτος ξεχωριστά από το 2019 και έπειτα.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή