Ερώτηση Α. Μιχαηλίδη για τη θέση αγροτικού γιατρού στις Οινούσσες

Ερώτηση για τη στελέχωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Οινουσσών κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στις αρχές Απριλίου ο γιατρός που υπηρετούσε τη θητεία του ως αγροτικός στο ΠΠΙ Οινουσσών παραιτήθηκε λόγω έναρξης της ειδικότητας. Ενώ ήταν γνωστό το κενό αυτό, στην προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας της 21-4-22 για θέσεις αγροτικών γιατρών δεν συμπεριλήφθηκε η θέση αυτή.

Αποτέλεσμα είναι το ιατρείο Οινουσσών να καλύπτεται με συνεχείς μετακινήσεις ιατρών από τη Χίο, κάτι που αφενός αποτελεί μιαν έκτακτη και εντελώς οριακή λύση για την υγειονομική κάλυψη των Οινουσσών και αφετέρου δημιουργεί αντίστοιχα κενά στις ούτως ή άλλως υποστελεχωμένες υπηρεσίες Υγείας της Χίου.

Ο Α. Μιχαηλίδης ρωτά τον Υπουργό γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στην τελευταία προκήρυξη η θέση του αγροτικού γιατρού στις Οινούσσες και πότε θα προκηρυχθεί η θέση. Ταυτόχρονα, ρωτά γιατί δεν δρομολογεί ως προσωρινή λύση την κάλυψη του ιατρείου Οινουσσών με οπλίτη ιατρό, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που παρέχει ο Ν. 4361/2016, μέτρο που θα διασφαλίσει για ένα χρονικό διάστημα τη διαρκή παρουσία γιατρού στο ακριτικό νησί.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή