Ερώτηση Ανδρέα Μιχαηλίδη για το στεγαστικό ζήτημα του Ειδικού Σχολείου Χίου

Ερώτηση για το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Σχολείο Χίου κατέθεσε προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Το κείμενο της Ερώτησης καταρχάς περιγράφει το στεγαστικό και κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το Ειδικό Δημοτικό και Ειδικό Νηπιαγωγείο Χίου εδώ και χρόνια, το οποίο έγινε οξύτερο την τρέχουσα σχολική χρονιά. Επισημαίνεται πως δεν τίθενται μόνο ζητήματα ανεπάρκειας του μεγέθους του κτιρίου, αλλά και ακαταλληλότητας και επικινδυνότητάς του για τους μαθητές και τους 18 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν αυτήν την περίοδο.

Εν συνεχεία, υπογραμμίζεται αφενός ότι οι διαδικασίες για τη δημιουργία νέας, μόνιμης στέγης για το σχολείο έχουν μεν ξεκινήσει, αλλά όπως διαφάνηκε και σε πρόσφατη συνάντηση ενδιαφερομένων μερών αυτό θα απαιτήσει περίπου μια πενταετία. Σημειώνεται, αφετέρου, πως και το επείγον ζήτημα της μεταστέγασης συναντά δυσκολίες λόγω ελλείψεως κατάλληλου χώρου.

Καταληκτικά, ο Α. Μιχαηλίδης ρωτά την αρμόδια Υπουργό πως προτίθεται να συμβάλει στην ικανοποίηση της ανάγκης για άμεση μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου Χίου, καθώς και το ποιες ενέργειες θα αναλάβει προκειμένου να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή