Ερώτηση Ανδρέα Μιχαηλίδη για τις περιοχές Natura της Σάμου

Το θέμα της προστασίας και διαχείρισης των περιοχών Natura της Σάμου έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του προς τρία συναρμόδια Υπουργεία ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η Ερώτηση υπογράφηκε από 16 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ερώτηση εστιάζει στο κομβικό και χρονίζον ζήτημα της έκδοσης των Προεδρικών Διαταγμάτων, αλλά και των σχετιζόμενων σχεδίων διαχείρισης, των προστατευόμενων περιοχών Αλυκής Ψιλής Άμμου και «Σεϊτανίων»,  παρά την πρόσφατη δημοσίευση της νέας ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης. Η εκκρεμότητα αυτή δυσχεραίνει την προστασία και τις προσπάθειες ήπιας αξιοποίησης των δύο περιοχών αυτών, και προς τούτο ερωτάται ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία έκδοσής τους.

Ειδικότερα για την περίπτωση της Αλυκής Ψιλής Άμμου η Ερώτηση θέτει το ζήτημα της ανακήρυξης ως διατηρητέων των ερειπωμένων κτισμάτων που βρίσκονται εντός του χώρου. Επιπλέον, μεταφέρεται το αίτημα παραχώρησης επ’ αόριστον της περιοχής της Αλυκής από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) προς την Περιφερειακή Ενότητα Σάμου, προκειμένου διευκολυνθεί και η υλοποίηση του έργου ορνιθοπαρατήρησης που έχει ήδη ενταχθεί με προϋπολογισμό 94.887,47 ευρώ στο τοπικό Πρόγραμμα LEADER.

Ο Α. Μιχαηλίδης απευθύνει συγκεκριμένα ερωτήματα στους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, αντιστοίχως, σχετικά με τα θέματα αυτά που συνδέονται με την πολιτιστική και περιβαλλοντική ανάδειξη της περιοχής, αλλά και την πολύπλευρη ανάπτυξη του νησιού της Σάμου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή