Ερώτηση Ανδρέα Μιχαηλίδη για τη δυνατότητα χορήγησης διδακτικής επάρκειας σε αποφοίτους Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού

Ερώτηση σχετικά με την πρόσβαση των αποφοίτων ΑΕΝ στην  πιστοποίηση διδακτικής επάρκειας κατέθεσε ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Η ερώτηση απευθύνεται στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και συνυπογράφεται από τον τομεάρχη Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό και 25 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ειδικότερα, η Ερώτηση μεταφέρει τις διαμαρτυρίες αποφοίτων Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) ότι πλέον έχει σταματήσει η πρακτική που εφάρμοζε τα προηγούμενα χρόνια η ΑΣΠΑΙΤΕ να τους δέχεται στα Ετήσια Προγράμματα Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΑΙΚ) που οργανώνει και υλοποιεί. Η επιτυχής φοίτηση στα προγράμματα αυτά οδηγούσε στη χορήγηση πιστοποιητικού Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, κάτι που έδινε στους αποφοίτους ΑΕΝ τη δυνατότητα να διδάξουν μαθήματα συναφή με το αντικείμενο των σπουδών τους σε εκπαιδευτικές δομές όπως τα ΙΕΚ.

Μετά την ψήφιση του Ν. 4757/2022, όμως, αυτή η δυνατότητα φαίνεται πως τερματίστηκε απότομα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνουν, ως εκ τούτου, ερωτήματα στην αρμόδια Υπουργό για το τι ακριβώς ισχύει με την διδακτική επάρκεια αποφοίτων ΑΕΝ και το αν προτίθεται να καταστήσει και πάλι δυνατή την πρόσβασή τους σε σχετικά προγράμματα πιστοποίησης.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή