Επίσκεψη κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Νοσοκομείο Ικαρίας

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ικαρίας πραγματοποίησαν ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής, Βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός και η Αναπληρώτρια Συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ικαρίας Φούρνων Ειρήνη Γαγγλία.

Κατά την επίσκεψη το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ συνομίλησε με γιατρούς της δομής και είχε αναλυτική ενημέρωση από την Διοικήτρια του Νοσοκομείου κα. Σταμούλη. Η κατάσταση στο Νοσοκομείο παραμένει προβληματική λόγω της υποστελέχωσης που έχει οδηγήσει σε αδυναμία παροχής δευτεροβάθμιας φροντίδας (χειρουργείων και νοσηλειών) για τη συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών. Μοναδική επιλογή στις περισσότερες περιπτώσεις είναι η διακομιδή στις δομές υγείας της Σάμου και της Αθήνας.

Τον Αύγουστο, με χαρακτηριστική καθυστέρηση, το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε προκήρυξη 3 μόνιμων θέσεων γιατρών που βρίσκονται σε διαδικασία πλήρωσης. Παράλληλα το επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου, μετά από τρεισήμισι χρόνια στασιμότητας, ο οποίος προέβλεπε αύξηση των οργανικών (μόνιμων) θέσεων του νοσοκομείου από 130 σε 200 και προσθήκη σημαντικών τμημάτων και ειδικοτήτων.

Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα του ειδικού πλαισίου κινήτρων για την κάλυψη θέσεων γιατρών σε νησιωτικές και απομακρυσμένες δομές υγείας η κεντρική κατεύθυνση της Κυβέρνησης είναι να παραπέμπει στην αυτοδιοίκηση για οποιοδήποτε επιπλέον κίνητρο (οικονομικό, στεγαστικό ή άλλο) προσέλκυσης επιστημονικού προσωπικού.

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή