Επίσκεψη Α. Μιχαηλίδη στην Παλαιστίνη και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο βουλευτής Χίου Α. Μιχαηλίδης με κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Παλαιστίνη. Στη Ραμάλα συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Μοχάμαντ Σταγιέχ , με τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου και τους υπουργούς εξωτερικών και τουρισμού του κράτους της Παλαιστίνης, καθώς και με την ηγεσία της Φατάχ και της PLO. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι βουλευτές ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και για τους συνεχείς εποικισμούς των Ισραηλινών σε αυτά. Επαναβεβαιώθηκε παράλληλα η σταθερή θέση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. αναφορικά με την καταδίκη των πρακτικών των εποικισμών , των διακρίσεων και της χρήσης βίας και η υποστήριξη ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα προ του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην έδρα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όπου και υπήρξε συνάντηση με τον Πατριάρχη κ. Θεόφιλο Γ΄. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την Αγιοταφική Αδελφότητα, καθώς και το ζήτημα της κατάληψης από ακραίους Ισραηλινούς οικημάτων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Διατυπώθηκε προς τον Πατριάρχη η σταθερή στήριξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Π.Σ. προς όλα τα πρεσβυγενή Πατριαρχεία ενώ απ’ την μεριά του ο κ. Θεόφιλος Γ΄ εξήρε την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, ως τότε Πρωθυπουργού της χώρας, για την αναστήλωση του  Κουβουκλίου του Αγίου Τάφου στον ναό της Αναστάσεως.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή