Επίκαιρη Ερώτηση για την εφαρμογή των αντικειμενικών αξιών στη Χίο κατέθεσε ο Α. Μιχαηλίδης

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τα προβλήματα και τις αδικίες που έχουν προκύψει μετά την εφαρμογή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων σε ολόκληρη τη Χίο.

Στο κείμενο της ερώτησης αναφέρει συγκεκριμένα παραδείγματα που καταδεικνύουν την υπερβολική αύξηση της αξίας ακινήτων σε οικισμούς της Χίου, με ό,τι δυσμενείς συνέπειες αυτό έχει για το ύψος του ΕΝΦΙΑ ή το κόστος της μεταβίβασης τους, καθώς και σε κραυγαλέα στοιχεία ανορθολογισμού στην εφαρμογή του νέου συστήματος.

Ο Α. Μιχαηλίδης ρωτά τον Υπουργό για τη διαδικασία καθορισμού των αντικειμενικών αξιών στη Χίο και το κατά πόσον ελήφθησαν υπόψη προτάσεις από τοπικούς φορείς και υπηρεσίες, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου και η ΔΟΥ Χίου. Κυρίως, όμως, απευθύνει το ερώτημα αν προτίθεται το Υπουργείο να προβεί σε επανακαθορισμό των αντικειμενικών αξιών στη Χίο με τρόπο που θα οδηγεί σε πιο ορθολογικά και δίκαια αποτελέσματα.

Αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα ο προγραμματισμός της συζήτησης της ερώτησης στη Βουλή, για τον οποίο θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή