ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 22/2/2021

Συνάντηση με την Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ποιμένων νομού Χίου,

κ. Αμαλία Μαθιούδη πραγματοποίησε ο βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ποιμένες της Χίου, προκειμένου να αδειοδοτήσουν κτηνοτροφικές μονάδες και εγκαταστάσεις τους που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων.

Στην αντιπρόεδρο των ποιμένων επιδόθηκε η σχετική απάντηση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε αναφορά του βουλευτή που είχε κατατεθεί στον Υπουργό για το θέμα αυτό. Η απάντηση ήταν ιδιαίτερα θετική για τη δυνατότητα αδειοδότησης των μονάδων αυτών, καθόσον, αφενός μεν διευκρινίζει το ακριβές νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη διαδικασία αδειοδότησης και αφετέρου διευκρινίζει ότι η δασική υπηρεσία δεν έχει καμία αρμοδιότητα επί του ζητήματος, όπως προκύπτει από τη νομοθεσία.

Με την απάντηση αυτή στην αναφορά του βουλευτή ξεκαθαρίζεται ένα πάγιο πρόβλημα που απασχολούσε τους ποιμένες της Χίου, οι οποίοι αποτελούν ένα βασικό στήριγμα του πρωτογενούς τομέα παραγωγής του νησιού μας.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Χίου

Αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή