ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 18/2/2021

Το λεγόμενο «επιτελικό κράτος» της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά άχρηστο να διαχειριστεί το μεγάλο ζήτημα του προγράμματος των εμβολιασμών κατά του covid19.

Οι απαράδεκτες καθυστερήσεις στον εμβολιασμό των ηλικιακών ομάδων που ήδη εμβολιάζονται, με εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά, καθιστούν τον στόχο της δημιουργίας φράγματος ανοσίας στον γενικό πληθυσμό, άπιαστο στόχο. Παράλληλα η ηλικιακή ομάδα των 75-78 ετών έχει πρακτικά αποκλειστεί αυτή την στιγμή από το πρόγραμμα εμβολιασμού, μια και δεν κλείνονται καν ραντεβού για τους ανθρώπους αυτούς.

Ένα μεγάλο ζητούμενο στο οποίο οφείλουν να απαντήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες είναι το αν γίνεται ισόνομη κατανομή των εμβολίων σε όλη τη χώρα, με βάση των αναλογικότητα σε κατοίκους της κάθε περιοχής. Παραμένει βέβαια το μεγάλο κενό για τους κατοίκους των ορεινών χωριών της βορειοδυτικής Χίου, με τη μη λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο Πολυδύναμο ιατρείο Βολισσού. Αλλά και οι πολυδιαφημισμένες κινητές μονάδες εμβολιασμών είναι άφαντες. Τα άτομα με αναπηρία, τα οποία δεν μπορούν να μετακινηθούν, αποκλείονται επίσης από τους εμβολιασμούς.

Το νησί μας δίνει για μια ακόμα φορά την εικόνα της εγκατάλειψης στη μοίρα του και στον τομέα των εμβολισμών. Το ζήτημα αυτό, μαζί με τα θέματα που προκύπτουν και στα άλλα νησιά, θα τα αναδείξουμε στη Βουλή, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

 

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Χίου

Αναπληρωτής Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή