Δείγμα της κυβερνητικής ανεπάρκειας στη δασοπροστασία η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού σε επιστολή εθελοντών της Σάμου

Στην επιστολή των εθελοντών πυροσβεστών Σάμου που είχε καταθέσει ως Αναφορά δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Στυλιανίδης. Δυστυχώς, δια της απαντήσεώς του επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες που διατύπωναν στην επιστολή τους οι ομάδες και σύλλογοι δασοπροστασίας του νησιού.

Ως προς το κεντρικό ζήτημα της πιστοποίησης των εθελοντών πυροσβεστών, διαδικασία η οποία χαρακτηρίζεται από τεράστιες καθυστερήσεις παρά την ψήφιση του νόμου 4662/2020, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πως μόνο 2.100 εθελοντές πυροσβέστες σε όλη τη χώρα έχουν λάβει την απαιτούμενη εκπαίδευση από την Πυροσβεστική. Στο ίδιο πνεύμα ενημερώνει πως «προχωρά με γοργούς ρυθμούς η αναδιάταξη του Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων», ενώ «αναμένεται να λειτουργήσει σύντομα» η, υποτίθεται εμβληματική, νέα Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, σαν να μην έχουν λάβει τα μαθήματα του περσινού καλοκαιριού, προχωρούν με απολύτως ανεπαρκείς ρυθμούς στην υλοποίηση μέτρων που οι ίδιοι ψήφισαν, ακυρώνοντας ουσιαστικά την ίδια την διάθεση προσφοράς του εθελοντικού κινήματος, και μάλιστα σε περιοχές όπως η Σάμος που έχουν πληγεί καταστροφικά στο παρελθόν.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή