Δήλωση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Ιουνίου

Οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 έφεραν ένα δυσμενές αποτέλεσμα, όχι μόνο για τον πολιτικό μας χώρο, αλλά και για τον λαό μας γενικότερα. Το θηριώδες ποσοστό του κ. Μητσοτάκη και η είσοδος τριών ακροδεξιών μορφωμάτων στη Βουλή αποτελούν ανησυχητικά φαινόμενα  για το μέλλον.

Τοπικά, το αποτέλεσμα αυτό είναι ιδιαίτερα οδυνηρό, μιας και ανέδειξε ως βουλευτές δυο γνήσιους εκφραστές του παραδοσιακού δεξιού χώρου.

Σε μια πρώτη προσέγγιση θα πρέπει να αναφερθώ στις δικές μου πολιτικές ευθύνες. Είναι προφανές ότι κάτι θα έπρεπε να κάνω παραπάνω και δεν το έκανα.

Όμως, είμαι βέβαιος ότι στάθηκα όλα αυτά τα χρόνια δίπλα στους πολίτες των νησιών μας και προσπάθησα να συμβάλλω στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετώπιζαν. Είτε ως κυβερνητικός βουλευτής, είτε ως βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέδειξα και συνέβαλλα στην αντιμετώπιση ζητημάτων της Υγείας, της εκπαίδευσης, των μαστιχοπαραγωγών, της νησιωτικότητας, της καθημερινότητας των πολιτών.

Σε ό,τι με αφορά, έλαβα την απόφαση να αποσυρθώ από όλες τις θέσεις ευθύνης του κόμματός μου, παραμένοντας συνεπής στις απόψεις και τις ιδέες μου, στηρίζοντας του Αλέξη Τσίπρα, στις δύσκολες αυτές στιγμές.

Αναλυτικότερη ανάλυση και αυτοκριτική θα γίνει αυτονόητά σε εύθετο χρόνο, συντεταγμένα και όπως ορίζουν οι καταστατικές μας διαδικασίες.

Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες σε όλους του συνεργάτες μου για τις σπουδαίες προσπάθειες και για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, αναγνωρίζοντας ότι χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσα να επιτελέσω το έργο μου.

Επίσης, οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου, στελέχη και απλά μέλη για τον αγώνα τους, καθώς και τους συνυποψήφιούς μου για το πνεύμα συντροφικότητας που επέδειξαν κατά τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Τέλος, οφείλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες μου που με εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και να τους διαβεβαιώσω ότι προσπάθησα να φανώ αντάξιος της τιμής που μου έκαναν ψηφίζοντάς με.

Ο δρόμος δεν τελειώνει εδώ. Ανηφορικός μεν, αλλά συνεχίζεται. Τα πράγματα άλλωστε για την Αριστερά, δεν ήταν ποτέ εύκολα!

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή