Δήλωση Α. Μιχαηλίδη σχετικά με την προώθηση αιτήματος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου για νομοθετική ρύθμιση

Χθες το βράδυ είχα μια σύντομη συνάντηση στη Βουλή με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντά και τον ενημέρωσα για το γραπτό αίτημα που μας υπέβαλε η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου (ΕΜΧ), με το οποίο ζητάει την κατάθεση τροπολογίας αναφορικά με τα ζητήματα που προέκυψαν με τις καταστατικές  τροποποιήσεις. Ο Υπουργός δήλωσε αρχικά θετικός σε τροπολογία για την απευθείας εκλογή αντιπροσώπων από τις Συνελεύσεις των παραγωγών.

Σήμερα είχα συνάντηση με τον αρμόδιο Τομεάρχη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας Σταύρο Αραχωβίτη με σκοπό την επεξεργασία της σχετικής τροπολογίας και για την εξεύρεση νομοσχεδίου στο οποίο θα την καταθέσουμε. Παράλληλα, προώθησα μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τον Υπουργό την επιστολή της ΕΜΧ με την οποία ζητεί νομοθετική ρύθμιση.

Για τις εξελίξεις αυτές ενημέρωσα τη Διοίκηση της ΕΜΧ, καθώς και τον έτερο βουλευτή του νησιού κ. Ν. Μηταράκη.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή