Δήλωση Α. Μιχαηλίδη: “Κατατέθηκε η τροπολογία για τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου”.

Όπως είχα εδώ και λίγες μέρες προαναγγείλει, κατέθεσα σήμερα στη Βουλή τροπολογία στο νόμο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς (4673/2020), προκειμένου να διατηρηθεί ο αμεσοδημοκρατικός τρόπος ανάδειξης των αντιπροσώπων των πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών Μαστιχοπαραγωγών στην Ένωση, με καθολική ψηφοφορία των μελών τους.

Με την προτεινόμενη διάταξη εξαιρείται η ΈΜΧ από τις προβλέψεις της παραγράφου 3 του άρθρου 16 του νόμου αυτού, καθώς η εφαρμογή τοθς θα διαταράξει αναίτια την ομαλή, εδώ και πάνω από ογδόντα χρόνια, λειτουργία του συνεταιρισμού, αλλά και την ίδια την φυσιογνωμία του.

Ανεξαρτήτως της τελικής διατύπωσης της ρύθμισης που θα επιλεχθεί, είναι πλέον στη δικαιοδοσία του αρμόδιου Υπουργού να κάνει δεκτό αυτό το αίτημα της ΕΜΧ το οποίο προέρχεται από τη βάση των μαστιχοπαραγωγών.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή