Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για τις εξοργιστικές καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου και τον ευτελισμό του μέτρου από την κυβέρνηση ΝΔ

Τον απόλυτο ευτελισμό του Μεταφορικού Ισοδύναμου είναι πλέον βέβαιο πως έχει επιλέξει συνειδητά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Οι εκκρεμείς πληρωμές προς τους κατοίκους των νησιών προσεγγίζουν πλέον τον ένα χρόνο, αφού οι τελευταίες αφορούσαν ως τον Σεπτέμβριο του 2021! Παράλληλα, ως προς το σκέλος των επιχειρήσεων, δεν έχει καν ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Η διαβεβαίωση του κ. Πλακιωτάκη στα τέλη Ιουνίου ότι εντός του Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι πληρωμές, επικαλούμενος μάλιστα υποκριτικά «τεχνικά προβλήματα» για να δικαιολογήσει τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά κούφια.  Ακόμα και αν υλοποιηθεί, έτσι για αλλαγή, η τελευταία υπόσχεση περί έναρξης πληρωμών από τις 20 Αυγούστου, θα αφορά μόνο το τελευταίο τρίμηνο του 2021.

Είναι προφανές πως με  αυτούς τους ρυθμούς και τις ολοένα και μεγαλύτερες καθυστερήσεις στις πληρωμές των δικαιούχων, τον πυρήνα δηλαδή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, το Υπουργείο καταστρατηγεί την ίδια την κεντρική στόχευση του μέτρου και βάλλει κατά της φιλοσοφίας του.

Όπως έχουμε ξαναπεί, οι ίδιοι οι νησιώτες που αναγνώρισαν την σημασία του Μεταφορικού Ισοδύναμου δεν θα επιτρέψουν την απαξίωσή του.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή