Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για την επίσκεψη Μηταράκη-Γεωργαντά στο Κόρης Γεφύρι: «Ελπίζουμε η ασφάλεια του Κόρης Γεφύρι να μη θυσιαστεί στην προεκλογική πρεμούρα του ανεύθυνου κ. Μηταράκη»

Τον Μάρτιο του 2019 ο κ. Μηταράκης σε δηλώσεις του εμφανιζόταν αγανακτισμένος για την ανάγκη νέων μελετών για το φράγμα Κόρης Γεφύρι, ζητώντας την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών.

Μετά από τρία χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ, ήρθε με μια θλιβερή επανάληψη του γνωστού σκετς να επισκεφτεί το φράγμα με τρίτο κατά σειρά Υπουργό. Αυτή τη φορά μάθαμε ότι ξεκινούν οι εργασίες.

Συγχαρητήρια, τους πήρε μόλις τρία χρόνια για να το πετύχουν. Κατά τα άλλα, οι μελέτες δεν ήταν απαραίτητες….

Φυσικά, η επανέναρξη των εργασιών είναι θετικό γεγονός.

Υπενθυμίζουμε, όμως, πως μόλις πριν τέσσερις μήνες στο Πρωτόκολλο που διαβιβάστηκε από το Υπουργείο στις αρχές της Περιφέρειας, πέρα από τις εργασίες στο μανδύα του φράγματος περιλαμβάνονταν και εργασίες όπως η «εγκατάσταση και παρακολούθηση δικτύου οργάνων», η «έρευνα και ανάλυση της στατικής και δυναμικής επάρκειας του φράγματος» και η «μελέτη πλημμυρικού κινδύνου».

Μάλλον το κέφι της φιέστας δεν επέτρεψε σε κανέναν από τους διεκδικητές της πατρότητας του έργου να μας ενημερώσει εάν αυτές οι επιστημονικές έρευνες και μελέτες έχουν γίνει ή θα γίνουν.

Και καλά, η ιλαρή πρεμούρα του κ. Μηταράκη να ολοκληρωθεί το έργο πριν τις προγραμματισμένες εκλογές είναι γνωστή. Ελπίζουμε, τουλάχιστον, τα επιστημονικά πορίσματα και η ασφάλεια του έργου να μην έχουν θυσιαστεί σε αυτήν την ανεκδιήγητη και ανεύθυνη επιδίωξη. Προφανώς, θα αναζητήσουμε επίσημες απαντήσεις από τους αρμόδιους επ’ αυτών.

Τέλος, περιμένουμε από τον κ. Γεωργαντά κάποια ενημέρωση για το τι συζητήθηκε με τους εκπροσώπους της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και να απαντήσει σε εύλογα ερωτήματα, όπως: Τι θα γίνει με τον αποκλεισμό των μαστιχοπαραγωγών από την μείωση φορολογίας σε συνεταιρισμένους αγρότες; Πως θα στηρίξει τους νησιώτες παραγωγούς σε μια συγκυρία εκτόξευσης του κόστους παραγωγής; Πόσα χρόνια ακόμα θα πρέπει να περιμένουν για την προκήρυξη του μέτρου της δάσωσης;

.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή