Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για την εξέταση της άρσης ασυλίας του από την Επιτροπή της Βουλής αναφορικά με τα γεγονότα των Θεοφανίων στη Χίο

Η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής απέρριψε το αίτημα του Εισαγγελέα για άρση της ασυλίας μου, παρά την δική μου ρητή και επίμονη στάση υπέρ της άρσης.

Η Επιτροπή απέρριψε το κατηγορητήριο στο σύνολό του και έκρινε ότι οι ενέργειες για τις οποίες κατηγορούμαι εμπίπτουν στα βουλευτικά μου καθήκοντα. Αποδοκίμασε, έτσι, πρακτικές φίμωσης που επιχειρούνται και θεώρησε ότι πέραν από τη δική μου επιθυμία προέχει η υπεράσπιση της λειτουργίας του κοινοβουλευτικού θεσμού.

Στην τοποθέτησή μου ενώπιον της Επιτροπής αναφέρθηκα εκτενώς στα γεγονότα της ημέρας των Θεοφανίων στη Χίο και επεσήμανα την θέση της συντριπτικής πλειοψηφίας του Χιώτικου λαού, όπως αποτυπώνεται και σε αποφάσεις δεκάδων αυτοδιοικητικών, κοινωνικών, επιστημονικών κ.ά. φορέων, ενάντια  στους σχεδιασμούς του κ. Μηταράκη για την κατασκευή της υπερδομής στο νησί.

Η πρόταση της Επιτροπής θα έρθει προσεχώς στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, όπου και θα τοποθετηθώ εκτενώς.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή