Δήλωση Α. Μιχαηλίδη για αποκλεισμό μαστίχας από επιδότηση και διαφαινόμενη ακύρωση μέτρου δάσωσης: «Χωρίς προσχήματα ο εμπαιγμός των μαστιχοπαραγωγών από την κυβέρνηση»

Πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι από τις πανηγυρικές ανακοινώσεις σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τον κ. Μηταράκη, η κυβέρνηση έδειξε το αληθινό της πρόσωπο απέναντι στους μαστιχοπαραγωγούς.

Συγκεκριμένα, στην εκδήλωση ενδιαφέροντος που εξέδωσε για την ενίσχυση αγροτών λόγω της ενεργειακής κρίσης και της αύξησης του κόστους των λιπασμάτων, η μαστιχοκαλλιέργεια δεν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των – σχεδόν 300! – τύπων καλλιέργειας που δικαιούνται της ειδικής στήριξης.

Ταυτόχρονα, δημοσιεύματα από ΜΜΕ με ειδίκευση στα αγροτικά θέματα αναφέρουν πως το πολύπαθο μέτρο της δάσωσης οδεύει, τελικώς, για – νέα- ακύρωση! Πρόκειται για μέτρο σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει ουσιαστική, ειδική στήριξη στη μαστιχοκαλλιέργεια και τους νησιώτες παραγωγούς.

Παρά τις υποσχέσεις και τις επικοινωνιακές φούσκες, τα έργα του Υπουργείου και της κυβέρνησης ΝΔ μιλούν πιο καθαρά για το πώς αντιμετωπίζουν πραγματικά τους μαστιχοπαραγωγούς και το μοναδικό προϊόν της μαστίχας.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή