Δήλωση Α. Μιχαηλίδη: «Ανάγκη δίκαιου επανακαθορισμού των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στη Χίο και άλλα νησιά»

Είναι ανάγκη να γίνει επαναξιολόγηση των υψηλών αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε πολλές περιοχές της Χίου, αλλά και των άλλων γειτονικών νησιών μας, καθόσον σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν κραυγαλέες αδικίες σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων, κάτι που αποτυπώνεται στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Οι τιμές που προσδιορίστηκαν πρόσφατα από ορκωτούς εκτιμητές που όρισε το Υπουργείο Οικονομικών έγιναν αποσπασματικά, λαμβάνοντας υπόψη κριτήρια που σε πολλές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται την πραγματικότητα. Σε κάποιες περιοχές, μάλιστα, δεν έχουν καν προσδιοριστεί αντικειμενικές αξίες ακινήτων.

Το Υπουργείο οφείλει άμεσα να αναλάβει πρωτοβουλίες εξορθολογισμού και δίκαιου καθορισμού των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων. Το αίτημα αυτό θα το καταθέσουμε ως επίκαιρη ερώτηση μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου στον αρμόδιο Υπουργό.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή