Δήλωση Ανδρέα Μιχαηλίδη: «Να διαφυλάξουμε τον δημοκρατικό συνεταιριστικό χαρακτήρα της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου» – κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή

Θεωρώ υποχρέωσή μου ως βουλευτής του νησιού μας να αναλάβω πρωτοβουλία διατύπωσης και κατάθεσης σχετικής τροπολογίας στον Νόμο 4673/2020 για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Συγκεκριμένα, για τη διόρθωση των άρθρων που αναφέρονται στη δυνατότητα συμμετοχής επενδυτών με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι και στην εκλογή των αντιπροσώπων για τη Γενική Συνέλευση από τοπικές συνελεύσεις παραγωγών και όχι από  τα Δ.Σ.

Οφείλουμε να διαφυλάξουμε τον άμεσο δημοκρατικό χαρακτήρα της εκπροσώπησης καθώς και τον συνεταιριστικό χαρακτήρα αυτού του κορυφαίου Οργανισμού του νησιού μας που είναι η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Στην προσπάθεια αυτή πρέπει να συστρατευθούμε όλοι οι θεσμικοί φορείς του νησιού, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, με γνώμονα το μέλλον της ΕΜΧ.

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή