Α. Μιχαηλίδης στη Βουλή: «το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης και στο πεδίο της Ναυτιλίας ολοκληρώνεται με τη διάλυση της Βουλής»

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Εστιάζοντας σε ζητήματα του πεδίου ευθύνης του ως τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής, τόνισε τη ρητή αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη νέα μετάθεση της ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση των ναυτικών σε επαγγελματικά πλοία αναψυχής. «Είναι προφανές ότι με τις διατάξεις αυτές κλείνετε το μάτι σε αυτούς στους οποίους συνηθίζετε να κλείνετε το μάτι», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο Α. Μιχαηλίδης.

Με αφορμή διατάξεις με ασαφείς σκοπούς σχετικά με τα λιμάνια Ηγουμενίτσας και Καβάλας, επαναδιατύπωσε τη σταθερή εναντίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην ιδιωτικοποίηση περιφερειακών λιμανιών της χώρας που υλοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ

Εν συνεχεία, ο Α. Μιχαηλίδης εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για μια σειρά διατάξεων, όπως αυτές για τους εργαζόμενους στα πλωτά ναυπηγήματα, για την εξυπηρέτηση επιβατικών οχηματαγωγών πλοίων σε λιμένες αλιευτικών σκαφών, για την απαράδεκτη χαλάρωση των όρων νομιμοποίησης λιμενικών έργων σε μεγάλα λιμάνια της χώρας, καθώς και για καταφανώς προβληματικές όψεις της δημιουργίας ειδικού διανεμητικού λογαριασμού για τους πλοηγούς.

Με τέτοιες διατάξεις, αλλά και «τα νέα νομοθετήματα με τα οποία κατακλύζετε το Κοινοβούλιο» την τελευταία στιγμή, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση βιάζεται να κλείσει λογαριασμούς, παρατήρησε ο Α. Μιχαηλίδης και ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Είμαστε βέβαιοι ότι η σελίδα αλλάζει στις 22 Μαΐου και το καταστροφικό σας έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τη διάλυση της Βουλής».

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή