Α. Μιχαηλίδης στη Βουλή: «Προσβλητικό για τους ευσυνείδητους υπαλλήλους και τους χιλιάδες προσοντούχους νέους που αναζητούν εργασία το νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ».

Τοποθέτηση στην Ολομέλεια της Βουλής πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου, αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για τον ΕΦΚΑ.

Εξαρχής τόνισε πως το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί ψηφίδα του ευρύτερου νεοφιλελεύθερου σχεδίου που με συστηματικότητα και επιμονή ξεδιπλώνει η κυβέρνηση αυτά τα δυόμιση και πλέον χρόνια. Το σχέδιο του  -ψευδεπίγραφου – επιτελικού κράτους της ΝΔ συνίσταται πρώτον, στην ιδεολογική υπονόμευση καθετί δημόσιου, δεύτερον, την εισαγωγή αλλαγών στο θεσμικό πλαίσιο που θα διευκολύνουν τις πολιτικές της ιδιωτικοποίησης, και, τρίτον την υλοποίηση μιας σειράς αποφάσεων και πολιτικών σε διάφορα επίπεδα – από την εκχώρηση της ΔΕΗ ως την επαναφορά των εργολάβων στα νοσοκομεία – που παραχωρούν τα πρωτεία στις δυνάμεις της αγοράς.

Ειδικότερα ως προς το Υπουργείο Εργασίας που βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή του νεοφιλελεύθερου σχεδίου της ΝΔ, μετά τα διάφορα νομοσχέδια απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, τώρα αποφασίζει να εισάγει «όχι μόνο κριτήρια, αλλά και έμψυχο δυναμικό του ιδιωτικού τομέα στον ΕΦΚΑ», επισήμανε ο Α. Μιχαηλίδης.

Αναγνώρισε πως κάποια από τα προβλήματα που επικαλείται η κυβέρνηση, όπως οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων, είναι υπαρκτά. Αυτό που κάνει, όμως, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αφενός να αποκρύπτει τη δική της αποτυχία, με τις εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις που έχουν συσσωρευτεί, και αφετέρου να ανάγει σε «από μηχανής θεό» την πρόσληψη στελεχών του ιδιωτικού τομέα, που ως διευθυντές του ΕΦΚΑ, με παχυλούς  μισθούς που δεν απαντώνται πουθενά στο Δημόσιο, θα κομίσουν την υποτιθέμενη τεχνοκρατική σοφία των επιχειρήσεων και θα «καθαρίσουν», ως άλλοι «εξολοθρευτές».

Αυτή η δοκιμή που επιχειρεί η κυβέρνηση στον ΕΦΚΑ, προκειμένου να γενικευτεί το project με τα golden boys του ιδιωτικού τομέα και σε άλλους οργανισμούς του Δημοσίου, εκτός των άλλων είναι προσβλητική «για την πλειοψηφία των ευσυνείδητων δημοσίων υπαλλήλων και τους εκατοντάδες χιλιάδες προσοντούχων νέων που αναζητούν εργασία», τόνισε ο Α. Μιχαηλίδης.

Κατέληξε, απευθυνόμενος στην κυβερνητική παράταξη, πως μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα ξηλώσει αυτό το νομοσχέδιο, όπως και «το όλο πολιτικό και θεσμικό πλέγμα ενάντια στον κόσμο της εργασίας που υφαίνετε συστηματικά».

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή