Α. Μιχαηλίδης για υποβάθμιση ακτοπλοϊκής σύνδεσης: “Εμπαιγμός των Χιωτών η δρομολόγηση πλοίου 45ετίας – να αλλάξει άμεσα η απόφαση”

Εμπαιγμό των Χιωτών και των άλλων νησιωτών του Βορείου Αιγαίου συνιστά η απόφαση της πλοιοκτήτριας εταιρείας να δρομολογήσει πλοίο 45ετιας για τη σύνδεση του Πειραιά με τη Χίο και τη Μυτιλήνη.

Η κίνηση αυτή αποτελεί μεγάλη υποβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Χίου, λόγω της μεγαλύτερης διάρκειας του ταξιδιού και της εν γένει κατάστασης του πλοίου, κύριου μέσου μεταφοράς για τους νησιώτες.

Ταυτόχρονα, η κίνηση αυτή υπονομεύει τα νησιά του Β. Αιγαίου ως τουριστικούς προορισμούς.

Καλούμε άμεσα την εταιρεία να αναθεωρήσει την απόφασή της αυτή. Η ανάγκη για σύγχρονα πλοία σε όλες τις γραμμές είναι επιτακτική.

Ζητούμε, επίσης, από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να παρέμβει άμεσα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της ποιότητας της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας των νησιών του Β. Αιγαίου, ή κατ’ ελάχιστον, την αποτροπή μιας υποβάθμισης, όπως αυτής που δρομολογείται.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή