Α. Μιχαηλίδης για τις μεγάλες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά: «Στο έλεος της ακρίβειας αφήνει η κυβέρνηση τις χειμαζόμενες νησιωτικές οικονομίες»

Οι επερχόμενες αυξήσεις των τιμών των εισιτηρίων των πλοίων για τα νησιά, της τάξης του 23% για το Β. Αιγαίο, με την άδεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αποτελούν ταφόπλακα για τις μετακινήσεις από και προς τους νησιωτικούς προορισμούς.

Μετά από δυο χρόνια απόλυτης καθίζησης της τουριστικής κίνησης, λόγω κορονοϊού κυρίως, και τη στιγμή αυτή που δίνεται μια αίσθηση ανάσας, έρχονται αυξήσεις οι οποίες δημιουργούν ασφυξία στις τοπικές οικονομίες. Προφανώς οι αυξήσεις αυτές δημιουργούν σοβαρά ζητήματα όχι μόνο στην μετακίνηση των επισκεπτών, αλλά και στους ίδιους τους νησιώτες. Μια οικογένεια για να μετακινηθεί με ένα αυτοκίνητο χρειάζεται 500 και πλέον ευρώ  για την οικονομική θέση!

Παράλληλα η συστηματική απαξίωση του Μεταφορικού Ισοδύναμου που καθιέρωσε η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ,  επιδεινώνει την κατάσταση. Οι μεγάλες καθυστερήσεις της πληρωμής του και η μη επέκτασή του σε άλλες κατηγορίες ωφελούμενων αποτελούν πλέον πάγια τακτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση παρακολουθεί αμέτοχη τις εξελίξεις κάνοντας τον τροχονόμο στις αυξήσεις. Καμία παρέμβαση στην υπερφορολόγηση των καυσίμων, ουσιαστικά ανύπαρκτοι έλεγχοι για την πάταξη της αισχροκέρδειας και άρνησή της για επιβολή ανώτερης τιμής καυσίμων, όπως έχουν κάνει ήδη άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Αντί των μέτρων αυτών, δίνει επιλεκτικά μικροενισχύσεις και την ίδια στιγμή τις παίρνει πίσω. Αυτή είναι η τακτική μιας κυβέρνησης που καταρρέει, αδιαφορεί για τους ακρίτες νησιώτες και τους οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή