Αρνητική η κυβέρνηση στη δυνατότητα αποφοίτων ΑΕΝ να αποκτήσουν διδακτική επάρκεια: απάντηση του Υπουργείου στην ερώτηση του Α. Μιχαηλίδη

Η κυβέρνηση κλείνει το δρόμο στους αποφοίτους των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) ως προς την απόκτηση διδακτικής επάρκειας. Αυτό προκύπτει σαφώς από την απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Η ερώτηση έθιγε το ζήτημα του διαφαινόμενου αποκλεισμού αποφοίτων ΑΕΝ από προγράμματα απόκτησης διδακτικής επάρκειας που υλοποιούνται από την ΑΣΠΑΙΤΕ μετά την ψήφιση εκπαιδευτικού νόμου από την ΝΔ το καλοκαίρι του 2022. Η δυνατότητα συμμετοχής σε τέτοια προγράμματα υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια, έστω και με ατελές κανονιστικό πλαίσιο.

Η απάντηση του Υπουργείου εξαντλείται σε μια στεγνή περιγραφή της ισχύουσας νομοθεσίας, κάτι που υποδηλώνει τη μη δυνατότητα αποφοίτων ΑΕΝ να συμμετέχουν σε πρόγραμμα απόκτησης διδακτικής επάρκειας.

Δεν δίνει απάντηση, όμως, στα επί της ουσίας ζητήματα που έθετε η ερώτηση: πρώτον, πως εξηγείται η συμμετοχή σε τέτοια προγράμματα αποφοίτων ΑΕΝ τα προηγούμενα χρόνια και, δεύτερον, αν με νομοθετική πρωτοβουλία ή άλλο τρόπο προτίθεται η κυβέρνηση να δώσει πρόσβαση σε αυτό το επαγγελματικό εφόδιο σε αποφοίτους ΑΕΝ.

Η (μη) απάντηση του Υπουργείου είναι απολύτως συμβατή με την εν γένει απαξίωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΝΔ.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή