Απάντηση Υπoυργείου Περιβάλλοντος σε ερώτηση του Ανδρέα Μιχαηλίδη για τις περιοχές Natura στη Σάμο

Απάντηση στην Ερώτηση που είχε καταθέσει σχετικά με την προστασία και ήπια αξιοποίηση των περιοχών Natura της Σάμου έλαβε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, με έγγραφο του αρμόδιου Τμήματος του Υπουργείου γνωστοποιείται πως η απαιτούμενη Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη (ΕΠΜ) αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Τα επόμενα βήματα, όπως προκύπτει από την απάντηση, είναι η έγκριση της ΕΠΜ από τον Υπουργό, ώστε να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.

Ως προς τις δραστηριότητες που μπορούν να λάβουν χώρα εντός των προστατευόμενων περιοχών, όπως αυτές εκείνες της πολιτιστικής και περιβαλλοντικής ανάδειξης που ανέφερε στην Ερώτησή του ο Α. Μιχαηλίδης (έργο ορνιθοπαρατήρησης κ.ά.), η απάντηση παραπέμπει στις σχετικές προβλέψεις της ΕΠΜ.

Αυτονόητα ο βουλευτής θα παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης αυτών των βημάτων που προσδιορίζει το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή