Απάντηση Υπ. Πολιτισμού στην Ερώτηση του Α. Μιχαηλίδη για τις προσλήψεις μηχανικών για τα σεισμόπληκτα κτίρια στο Βόρειο Αιγαίο

Απάντηση στην Ερώτηση του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέα Μιχαηλίδη σχετικά με τη στελέχωση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου (ΥΝΜΤΕΒΑ) έστειλε η ερωτώμενη Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μενδώνη.

Υπενθυμίζεται ότι στην από 28/2/23 Ερώτησή του ο Α. Μιχαηλίδης ρωτούσε για τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις μηχανικών για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών της υπηρεσίας, κυρίως ως προς την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων κτιρίων και μνημείων στη Σάμο, διαδικασία η οποία έχει καθυστερήσει υπέρμετρα, αλλά και τη Βρίσα της Λέσβου.

Στην απάντησή της η κ. Υπουργός ενημερώνει πως την 1/3/23 δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, ειδικότητας ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών, για διάστημα οκτώ μηνών για το έργο “Διαδικασίες επισκευής και αποκατάστασης σεισμόπληκτων κτιρίων και μνημείων που έχουν υποστεί βλάβη από τους σεισμούς στο Βόρειο Αιγαίο καθώς και την επίβλεψη των καθαιρέσεων, υποστηλώσεων και ανακατασκευών των μνημείων της Βρίσας”.

Αν και η απάντηση δεν περιέχει περαιτέρω στοιχεία, το κείμενο της προκήρυξης αναφέρει πως η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους ήταν στις 13/3/23, ενώ συνάγεται πως οι προσληφθέντες/προσληφθείσες μηχανικοί θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία το αργότερο στο τέλος Απριλίου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή