Απάντηση – καθρέφτης της απουσίας πολιτικής για τις σχολικές βιβλιοθήκες από το Υπ. Παιδείας

Απογοητευτική, χωρίς να απαντά σε κανένα από τα θιγόμενα ζητήματα ήταν η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, δια της Υφυπουργού κ. Μακρή, στην ερώτηση 30 συνολικά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου Ανδρέα Μιχαηλίδη αναφορικά με την προβληματική κατάσταση και τις ανάγκες των σχολικών βιβλιοθηκών στη χώρα.

Η απάντηση της Υφυπουργού εξαντλείται στην περιγραφή του θεσμικού πλαισίου γύρω από τις σχολικές βιβλιοθήκες και τη λειτουργία τους. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι καμία από τις αναφορές στην απάντηση δεν αφορά την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ, κάτι που εμμέσως αποτελεί παραδοχή ότι δεν έλαβε κανένα νέο μέτρο για τη στήριξη, πόσο μάλλον την αναβάθμιση, των Δικτύων Σχολικών Βιβλιοθηκών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Επιπροσθέτως, το ερώτημα-πρόταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για σχεδιασμό προσλήψεων ειδικών επιστημόνων, δηλαδή βιβλιοθηκονόμων, στις σχολικές βιβλιοθήκες, κάτι που διεθνώς θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την ουσιαστική επιτέλεση του ρόλου των σχολικών βιβλιοθηκών, παραμένει παντελώς ασχολίαστο στην απάντηση του Υπουργείου….

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή