Απάντηση Α. Μιχαηλίδη στις διαστρεβλώσεις Μηταράκη για τα έργα στη Χίο και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Σε κρεσέντο διαστρεβλώσεων επιδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Μηταράκης.

Ουδεμία έκπληξη επ΄ αυτού, καθώς είναι πάγιο χαρακτηριστικό του τρόπου πολιτεύεσθαι που έχει επιλέξει.

Δύο παρατηρήσεις, όμως, οφείλουμε:

Πρώτον, τίποτα ολοκληρωμένο δεν έχει να παρουσιάσει από τον κατάλογο των έργων που με αξιόλογη σεμνότητα επιχειρεί να συνδέσει με τον εαυτό του…..

Γελάνε και τα – ημιτελή – τσιμέντα του Κόρης Γεφύρι με τα προεκλογικά εγκαίνια που επιχείρησε, τη στιγμή που ήρθαν και πάλι στο φως καταγγελίες για τις διαχρονικές ευθύνες της ΝΔ για τις τεράστιες καθυστερήσεις.

Ως προς το αεροδρόμιο, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης τίναξε στον αέρα το αφήγημα του κ. Μηταράκη για σύντομη ολοκλήρωση των έργων. Το δε αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει επίσημα τοποθετηθεί για την πορεία των έργων, ούτε απάντησε ποτέ την Ερώτηση που του υπέβαλα δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις αρχές Ιανουαρίου.

Δεύτερον, ως προς το προσφυγικό, ο κ. Μηταράκη απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στην πρόβλεψη του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις δομές στα νησιά. Κατανοητό, καθώς αυτή απέχει παρασάγγας από τις φαραωνικές υπερδομές που οραματίζεται. Παραθέτουμε αυτούσιο το απόσπασμα από το πρόγραμμα:

Μικρές και ευέλικτες δομές στα νησιά με εξασφάλιση ανθρώπινων συνθήκων και κανόνων λειτουργίας, γρήγορη διαδικασία ταυτοποίησης, κατάθεσης ασύλου και μεταφοράς στην ενδοχώρα.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή