Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Τα στοιχεία για τον τουρισμό στη Χίο καταρρίπτουν τις επικοινωνιακές φούσκες του κ. Μηταράκη»

Άλλη μια φτηνή προεκλογική παράσταση επιχείρησε να ανεβάσει χτες ο κ. Μηταράκης.

Αυτή την φορά στο επίκεντρο ήταν η τουριστική προβολή της Χίου με 500.000 ευρώ από τον ΕΟΤ.

Καταρχάς, το ποσό αυτό δεν λέει απολύτως τίποτε από μόνο του. Ενδεχομένως να έλεγε αν παρουσιαζόταν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αξιοποίησής του. Όμως, όπως ουσιαστικά ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, τέτοιο σχέδιο δεν υφίσταται προς το παρόν. Και θα μας επιστρέψει η παρούσα κυβέρνηση να έχουμε σοβαρές αμφιβολίες για το πόσο αξιοκρατικά και αποτελεσματικά θα κατανεμηθεί αυτό το ποσό…

Δεύτερον, δεν μας είπε ο κ. Μηταράκης πως ακριβώς έπιασε τόπο η προηγούμενη επιχορήγηση του Υπουργείου του για την τουριστική προβολή (ύψους 400.000 ευρώ). Ας του γνωστοποιήσουμε εμείς όσα στοιχεία είναι διαθέσιμα για την τουριστική κίνηση στη Χίο το 2022:

  • Οι επιβάτες κρουαζιέρας στη Χίο ήταν 389, από 2.328 το 2019, δηλαδή το έτος πριν την πανδημία (στοιχεία Ένωσης Λιμένων Ελλάδας).
  • Οι αφίξεις Τούρκων επισκεπτών το 2022 ήταν λιγότερες από 54.000 (στοιχεία Δήμου Χίου), από σχεδόν 63.000 το 2019.
  • Με βάση τα στοιχεία της ΥΠΑ, οι αεροπορικές αφίξεις εσωτερικού ήταν περίπου στο ύψος του 2019, ενώ οι αφίξεις εξωτερικού (τσάρτερ) ήταν μηδέν (0).

 

Συμπέρασμα: επικοινωνιακό σόου – τουριστική πολιτική για τη Χίο, σημειώσατε 1.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή