Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Μάρτυρας απαξίωσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης η διαμαρτυρία των σπουδαστών της ΑΕΝ Οινουσσών»

Η διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν οι σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών κατά τους εορτασμούς της επετείου Απελευθέρωσης της Χίου την περασμένη Παρασκευή επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την τραγική κατάσταση που έχει οδηγήσει η κυβέρνηση τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και διέψευσε τα αφηγήματα των κ. Μηταράκη και Πλακιωτάκη.

Είχαμε έγκαιρά προειδοποιήσει την κυβέρνηση ότι η εφαρμογή της διάταξης Μηταράκη για περικοπή κατά 30% των συντάξεων των συνταξιούχων ναυτοδιδασκάλων θα τινάξει στον αέρα τη λειτουργία των ΑΕΝ και των ΚΕΣΕΝ. Σήμερα το μισό περίπου από το διδακτικό έργο δεν πραγματοποιείται.

Παράλληλα, το επίδομα σίτισης που προβλέπεται για τους σπουδαστές από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και είχε θεσμοθετηθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει να καταβληθεί από το 2020.

Η απαξίωση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης είναι πλέον προφανής επιλογή της κυβέρνησης, την ίδια ώρα που με κάθε τρόπο ενισχύει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης.

Τα ζητήματα αυτά, όπως δεσμευτήκαμε στους σπουδαστές, θα τα φέρουμε άμεσα στη Βουλή μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας από τον Υπουργό απαντήσεις καθώς και την άμεση αντιμετώπισή τους.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή