Ανδρέας Μιχαηλίδης: «Επικίνδυνη για την υγεία των πολιτών η διαχείριση της αγοράς φαρμάκων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

Ο μποναμάς τον οποίο επεφύλαξε για το νέο χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη στους πολίτες είναι οι τραγικές ελλείψεις που παρατηρούνται σε βασικές, πλέον, κατηγορίες φαρμάκων. Αντιπυρετικά, φάρμακα για τις αλλεργίες, αντιβιοτικά, εισπνεόμενα, ακόμη και θεραπείες για τον διαβήτη, λείπουν από την αγορά με αποτέλεσμα οι ασθενείς να αδυνατούν να τα προμηθευτούν. Οι φαρμακοποιοί βρίσκονται σε απόγνωση, προσπαθώντας να προμηθεύσουν με τα απαραίτητα φάρμακα τους πελάτες τους.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση κάνει, ως συνήθως, τον τροχονόμο, εξαγγέλλοντας δήθεν παρεμβάσεις, όπως συστάσεις για διάθεση γενοσήμων φαρμάκων, αγνοώντας ότι ελλείψεις υπάρχουν και σε αυτήν την κατηγορία, ή κάνοντας απαράδεκτες δηλώσεις ότι δήθεν οι γιατροί γράφουν πολλά φάρμακα, αγνοώντας επίσης ότι η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν επιτρέπει την αναγραφή μεγαλύτερης ποσότητας από την αναγκαία.

Η κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις μας για δραστικούς ελέγχους στην αγορά των φαρμάκων, όπως και ουσιαστικές και άμεσες παρεμβάσεις στις παράλληλες εξαγωγές φαρμάκων. Παραμένει προσκολλημένη στις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες και στην εξυπηρέτηση των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, σε βάρος της υγείας των πολιτών.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή