Ανδρέας Μιχαηλίδης: “Δύο ακραιφνείς δεξιοί βουλευτές συνιστά βλαπτική εξέλιξη για ολόκληρη την κοινωνία της Χίου”

Το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου αναμφίβολα διαμορφώνει και τους στόχους των εκλογών της 25ης Ιουνίου, τόσο στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και αναφορικά με τη Χίο.

Οι επερχόμενες εκλογές θα διεξαχθούν με ένα εκλογικό σύστημα το οποίο πριμοδοτεί υπέρμετρα το πρώτο κόμμα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι επιτακτική ανάγκη είναι η ύπαρξη ενός ισχυρού πόλου που θα αποτρέψει την παντοδυναμία της ΝΔ.

Παρά το δυσμενές για εμάς εκλογικό αποτέλεσμα και την αυτοκριτική που ήδη έχουμε κάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ παραμένει αδιαμφισβήτητα ο κύριος εκφραστής των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

Κόντρα στις ελπίδες ισχυρών κύκλων για επιστροφή στον βολικό δικομματισμό, πιστεύουμε πως είμαστε το κόμμα εκείνο γύρω από το οποίο μπορούν να στρατευτούν οι δυνάμεις για την προστασία των εργαζόμενων και του δημόσιου συμφέροντος, όσοι επιθυμούν προοδευτικές λύσεις για την κοινωνία, την οικονομία και τη δημοκρατία.

Η κυριαρχία της Δεξιάς δεν είναι και δεν πρέπει να θεωρηθεί δεδομένη.

Αυτό αναδεικνύεται ιδιαίτερα ανάγλυφα στη Χίο.

Ο κατακερματισμός της προοδευτικής ψήφου στο νησί μας οδήγησε στο παράδοξο να αναδειχθεί δεύτερος βουλευτής ένας ακραιφνής εκπρόσωπος της Δεξιάς.

Η εκπροσώπηση της Χίου από δύο πρόσωπα του ίδιου ιδεολογικού χώρου, της Δεξιάς, θα είναι πέρα απ’ όλα τα άλλα βλαπτική για τα ίδια τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας, στενεύοντας τον ορίζοντα της πολιτικής ζωής του νησιού.

Μια τέτοια εξέλιξη θα αφήνει όλους τους πολίτες που ανήκουν στην Αριστερά και το Κέντρο, τους προοδευτικούς πολίτες, χωρίς εκπροσώπηση στη Βουλή.

Αυτό σημαίνει ότι ζητήματα όπως οι ανάγκες των νέων οικογενειών και των ανέργων, η δημόσια Υγεία, η δημόσια εκπαίδευση, η πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον θα υποβαθμιστούν συστηματικά και επικίνδυνα.

Αυτός ο λόγος από μόνος του, αλλά και η υπεράσπιση της ίδιας της μακράς ιστορίας των δημοκρατικών δυνάμεων στη Χίο, καθιστά αναγκαία την αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης.

 

 

 

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή