Ανδρέας Μιχαηλίδης: “«Άνθρακες ο θησαυρός» των κυβερνητικών εξαγγελιών για την προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία”

«Άνθρακες ο θησαυρός» ως προς την προσέλκυση πλοίων στην ελληνική σημαία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην ίδια την απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε σχετική Ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων που είχε κατατεθεί με πρωτοβουλία του βουλευτή Χίου και τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Τα προηγούμενα χρόνια, ο κ. Πλακιωτάκης είχε επανειλημμένως εξαγγείλει τη λήψη μέτρων για την «ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού νηολογίου», τα οποία πρόσφατα έσπευσε να βαφτίσει ως «επιτυχημένη παρέμβαση».

Τα ίδια τα στοιχεία, όμως, που παρείχε το Υπουργείο του καταδεικνύουν το παντελώς παραπλανητικό των ανακοινώσεών του. Οι αυξήσεις στις εγγραφές ποντοπόρων πλοίων της τάξης του 25% και 45% που εξήγγειλε, σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχούν σε 5 έως 10 πλοία. Κυρίως, όμως, αποσιώπησε το γεγονός πως οι διαγραφές ποντοπόρων από το νηολόγιο είναι σταθερά περισσότερες από τις εγγραφές κατά την τετραετία ΝΔ.

Ο συνολικός αριθμός των πλοίων στο Ελληνικό Νηολόγιο, δε, βαίνει μειούμενος: από 1.871 το 2019 έφτασε 1.825 το 2022.

Τα παραπάνω συμπυκνώνουν την αποτίμηση της πολιτικής της ΝΔ στο χώρο της Ναυτιλίας: ανύπαρκτη στην αντιμετώπιση των συστημικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική ναυτιλία και ναυτεργασία, πλούσια στον επικοινωνιακό θόρυβο.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή