Αναφορές Ανδρέα Μιχαηλίδη στον Υπ. Άμυνας για θέματα στρατιωτικών

Θέματα που απασχολούν τους στρατιωτικούς έθεσε προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης με δύο Αναφορές του. Και οι δύο παρεμβάσεις βασίστηκαν σε αντίστοιχες επιστολές διαμαρτυρίας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Χίου (ΕΣΠΕΕΧΙ), αλλά και άλλων ενώσεων στρατιωτικών ανά τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο ζήτημα αφορά το αίτημα εξίσωσης των ειδικών επιδομάτων αλεξιπτωτιστών και βατραχανθρώπων, καθώς υπάρχει ανισότητα στα καταβαλλόμενα ποσά μεταξύ αξιωματικών και άλλων κατηγοριών στρατιωτικού προσωπικού.

Το δεύτερο – και σημαντικότερο – ζήτημα αφορά τη συνεχιζόμενη χρήση αμιάντου σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χίου, κάτι που αφορά και άλλες περιοχές της χώρας. Για το ζήτημα αυτό ο Α. Μιχαηλίδης είχε ξανά υποβάλλει Αναφορά τον Μάιο του 2021· στην απάντησή του τότε ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωνε πως είχαν εκκινήσει οι διαγωνιστικές διαδικασίες για το έργο απομάκρυνσης  προϊόντων αμιάντου. Παρ’ όλα αυτά, η ΕΣΠΕΕΧΙ στην επιστολή της αναφέρει πως καμιά απομάκρυνση δεν έχει πραγματοποιηθεί. Ως εκ τούτου, ο βουλευτής μεταφέρει  τα αιτήματα και ζητά την άμεση αντικατάσταση των εν λόγω υλικών, ενημέρωση για τους λόγους που αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς και τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία της υγείας και την κατάλληλη ενημέρωση του προσωπικού που εργάζεται σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Χίο.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή