Αναφορά Α. Μιχαηλίδη για τις ελλείψεις ιατρών στο Κέντρο Υγείας Χίου

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης επιστολές του Κέντρου Υγείας Χίου και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χίου, οι οποίες θίγουν με κατεπείγοντα τρόπο τις σοβαρές ελλείψεις ιατρών στο Κέντρο Υγείας της χώρας του νησιού.

Για την αντιμετώπιση των δραματικών αυτών ελλείψεων, οι οποίες υποβαθμίζουν σοβαρά την πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών της Χίου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και για τις οποίες έχουν απευθυνθεί επανειλημμένως στη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, οι δύο φορείς ζητούν την άμεση πρόσληψη ή μετακίνηση βασικών ιατρικών ειδικοτήτων.

Στις επιστολές περιγράφονται αναλυτικά οι υποδομές του Κ.Υ. Χίου καθώς και η σταδιακή αποψίλωσή του κατά τα τελευταία χρόνια που έχει οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση να υπηρετούν ουσιαστικά μόλις τρεις ιατροί, ο ένας εκ των οποίων επικουρικός.

Σημειώνεται ότι σε παρόμοια Αναφορά που είχε καταθέσει ο Α. Μιχαηλίδης όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση η ΝΔ, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωνε τον Σεπτέμβριο του 2019 ότι υπηρετούσαν οκτώ συνολικά ιατροί (ο ένας επικουρικός) στο Κ.Υ.

Η εξέλιξή αυτή, σε συνδυασμό με πλήθος άλλων ελλείψεων όπως η δραματική υποστελέχωση του ΕΚΑΒ, αποτυπώνει ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΝΔ στο χώρο της Υγείας στη Χίο και τη χώρα συνολικά.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή