Αναφορά Ανδρέα Μιχαηλίδη για την προκήρυξη του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αναφορά προς τον Υπουργό Εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης την επιστολή που του κοινοποίησε ο Δήμαρχος Χίου σχετικά με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ως γνωστόν, εκδόθηκε πρόσφατα απόφαση του ΣτΕ σχετικά με την προκήρυξη 4Κ/2020 του ΑΣΕΠ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», βάσει της οποίας για το 50% των προκηρυσσόμενων θέσεων δεν θα μοριοδοτείται η ειδική εμπειρία. Με την απόφαση αυτή μένει στον αέρα ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων εδώ και χρόνια στο πρόγραμμα.

Με την Αναφορά του ο Α. Μιχαηλίδης υποστηρίζει το αίτημα του Δήμου Χίου, όπως και πολλών Δήμων ανά τη χώρα, με το οποίο αφενός επισημαίνεται ότι η ποιότητα υπηρεσιών του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ανθρώπινο δυναμικό που επί πολλά έτη προσφέρει τις υπηρεσίες του και αφετέρου ζητεί ειδική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου το σύνολο των εργαζομένων στο πρόγραμμα να δικαιούται μοριοδότηση της εργασιακής του εμπειρίας.

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή