«Ήξεις αφήξεις» η απάντηση του Υπ. Παιδείας στο αίτημα για ενίσχυση των ναυτικών ειδικοτήτων στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων

«Ήξεις αφήξεις» η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στο αίτημα των μαθητών του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων και της τοπικής κοινωνίας για δημιουργία ειδικότητας «Μηχανικού Εμπορικού Ναυτικού». Το αίτημα αυτό είχε μεταφερθεί δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με κατάθεση σχετικής Αναφοράς του βουλευτή Χίου και αναπληρωτή τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Στην απάντησή της η Υφυπουργός Παιδείας γνωστοποιεί ότι το αίτημα για την δημιουργία της ειδικότητας στο ΕΠΑΛ Καρδαμύλων έχει διατυπωθεί από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου και έχει λάβει τη θετική εισήγηση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου.

Τίποτα, όμως, δεν αναφέρει επί της ουσίας για τις προθέσεις του Υπουργείου και καμιά δέσμευση δεν αναλαμβάνει, παρότι τα εναπομείναντα βήματα ως προς την αποδοχή του αιτήματος αφορούν δικά του όργανα και διαδικασίες (εισήγηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας και απόφαση Υπουργού).

Θεωρούμε ότι το αίτημα του ΕΠΑΛ Καρδαμύλων πρέπει να γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο όχι μόνο για τους προφανείς κοινωνικούς λόγους που σχετίζονται με την ενίσχυση της ναυτικής εκπαίδευσης σε ένα δημόσιο σχολείο μιας ακριτικής περιοχής, η οποία έχει συνδεθεί εμβληματικά με το ναυτικό επάγγελμα, αλλά και για λόγους καθαρά εκπαιδευτικής επάρκειας (εργαστηριακός εξοπλισμός, χρηματοδότηση, εκπαιδευτικό προσωπικό) που αναφέρονται στην ίδια την απάντηση της κ. Υφυπουργού.

Ελπίζουμε να μην επιλέξει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την έμμεση πριμοδότηση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης στη Χίο…

 

Χρησιμοποιούμε cookies για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, για την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και για την ανάλυση της κίνησης μας. Μοιραζόμαστε επίσης πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του ιστότοπού σας από εσάς με τους συνεργάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις διαφημίσεις και τα αναλυτικά στοιχεία. View more
Αποδοχή